'Dezenformasyon' içerikli deprem paylaşımlarına soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, depremle ilgili sosyal medya hesaplarından yapılan "çarpıtılmış" paylaşımlar üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili halk arasında korku veya panik yaratacak şekilde gerçeğe aykırı paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen ve çevre illerde de etkisini gösteren depremle ilgili sosyal medya hesaplarından yapılan "çarpıtılmış" paylaşımlar üzerine harekete geçildiği belirtildi.

Açıklamada, yanlış veya doğruluğu bulunmayan, çarpıtılmış, gerçeğe aykırı bilgileri sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak amacıyla yayan dezenformasyon niteliğindeki yorum, beyan ve açıklamalara ilişkin paylaşımlarla ilgili olarak resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: “Şeytan İncil'i” Mağarasına İnen Türkiyeli Yazarın Gördüğü “Bebek Pet’li İblisin” Sırrı
Dünya basını, Ekrem İmamoğlu'na 2 bin 300 yıl ceza istenen İBB iddianamesini nasıl gördü?
İmamoğlu’ndan ‘iddianame’ tepkisi: Onları kurtaracak yalan, iftira kalmadı
Ekrem İmamoğlu: “Hodri Meydan! Duruşmayı canlı yayınlayın, herkes yalanları görsün”
Sağlıkta yeni skandal... Hastalarda 'sahte tıbbi ürün' kullanıldı!