İstanbul'da eğitim-öğretimin sürdüğü bazı okulların bahçelerinin eğitim-öğretim saatleri dışında otopark olarak kullanıldığı kamuoyuna yansımıştı.
Cumhuriyet'in haberine göre, bu okullardan Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlerden eğitim-öğretim saatlerinde bile otopark ücreti alındığı ortaya çıktı.
İstanbul Valiliği’ne bağlı İSTAY A.Ş tarafından işletilen otoparkın ücretlendirme tarifesine göre, 1 saatlik park ücreti 200, 1-2 saatlik park ücreti 250, 2-4 saatlik park ücreti 300, 4-8 saatlik park ücreti 380, 8-12 saatlik park ücreti 450, tam gün park ücreti ise 600 lira. Bazı öğretmenler bir günde 8 saat boyunca derse giriyor. Bu öğretmenlerin okula aracıyla geldiği varsayımında bulunulduğunda, ceplerinden 450 lira otopark ücreti çıkmış oluyor.