Depremden sonra 19 Avrupa ülkesinden destek

Avrupa'dan gelen 1.150 kurtarma görevlisi ve sağlık ekibi, farklı kentlerdeki kurtarma çalışmasına katılacak.

Avrupa Kriz Yönetimi Komiseri Janez Lenarcic, Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen depremin ardından 19 Avrupa ülkesinden 27 arama-kurtarma ve sağlık ekibinin Türkiye'ye yardım etmek için seferber edildiğini duyurdu.

Lenarcic sosyal medya hesabındaki paylaşımında şöyle denildi:

"Şimdiye kadar AB Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla 19 Avrupa ülkesinden 1.150'den fazla personel ve 70 arama-kurtarma köpeğiyle birlikte 27 arama-kurtarma ve sağlık ekibini depremden sonra Türkiye'ye yardım etmek için seferber ettik."

Lenarcic; Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya, Romanya, İtalya, Macaristan, Avusturya, Almanya, Estonya, İspanya, Malta, Slovakya, Portekiz, Karadağ ve Arnavutluk'a yardımlarından dolayı teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Onursal Adıgüzel'i ziyaret etti
ABD başına 10 milyon dolar ödül koydu... Iraklı Ebu Ala kimdir?
5 soruda yeni düzenleme: 15 yaş altına sosyal yasağı hakkında merak edilenler
9 estetikle yüzünü değiştirip yeni hayat kurdu... Katil zanlısı 11 yıl sonra işçi servisinde yakalandı
İran, yarın itibarıyla İstanbul ve Maskat dahil dış hat uçuşlarına yeniden başlayacağını duyurdu