Depremde evlerde en büyük mali hasar devrilen dolaplardan dolayı oldu

Düzce’de meydana gelen depremde, en büyük zarar evlerde dolapların ve eşyaların devrilerek kırılması ile oluştu. Yüzlerce evde, kırılan tabaklar, televizyonlar ve eşyaların yeniden temin edilmesinin mali bedeli binlerce lirayı aşabiliyor.

Düzce Dereli Tütüncü Mahallesinde oturan emekli bankacı Adem Ceylan, gece evdeki dolapların büyük bir gürültü ile devrilmesi neticesi çok miktarda eşyanın kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Odalardaki dolapların devrilmesi sebebiyle, yemek takımları, porselen tabak, cam bardak ve mutfak eşyalarının kırıldığını belirten Adem Ceylan, kırılan eşyaların yerine konulmasının maliyetinin 30 bin lirayı geçtiğini belirtti. Her hangi bir yaralanma ve can kaybı olmamasına şükrettiklerini ifade eden Adem Ceylan, kırılanın bir şekilde devletin desteği, milletin yardımlaşması ile yerine konulabileceğini sözlerine ekledi.

AFAD kanununa göre, deprem ve sel gibi tabii afetlerde meydana gelen zararlar, vilayetlerdeki Defterdardıklar’a bağlı Zarar Tespit Komisyonuna sunuluyor. Olay anına ilişkin görüntü, fotoğraf ve materyaller ile dilekçe ile komisyona müracaat ediliyor. Kayıt altına alınan zararlar için, AFAD İl Müdürlüğü Ankara’dan tahsisat talep ediyor. Zararlar genel bütçeden aktarma yapıldığında hak sahiplerine nakden ödeniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Çırağan’da Açık Hava Düğünü Yapan Zengin, Kaç Liraya Yağmur Kovma Duası Yaptırabilir
Ekrem İmamoğlu'ndan mesaj: "Türkiye artık ayrımcılıkların değil, gerçek anlamda eşitliğin, kardeşliğin ülkesi olmalıdır"
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras AKP'ye geçiş iddialarını reddetti
İkisi de hasta: CHP'liye cezaevi, AKP'liye tahliye
6.1'lik Balıkesir depremi sonrası hasar tespit çalışmaları tamamlandı: Bakan Kurum son durumu açıkladı!