Depremde 150 kişi ölmüştü; Aranan müteahhit notere gitmiş!

Depremde 150 kişinin can verdiği Kahramanmaraş'taki Palmiye sitesinin aranan müteahidi Ali Babaoğlu, İzmir'de notere gittiği öğrenildi.

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta 150 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi'nin müteahhidi Ali Babaoğlu'nun, hakkında yakalama kararı olmasına rağmen İzmir'de notere giderek vekalet verdiği ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, site inşaatının müteahhidi Ali Babaoğlu için depremden altı gün sonra tutuklama kararı çıkartıldı. Ancak Babaoğlu, bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen yakalanamadı. 9 Şubat 2024'te İzmir Karşıyaka 7. Noterliği'ne giderek oğlu Mustafa Babaoğlu'na çeşitli yetkiler verdi.

Polis, olayın detaylarını araştırdı ancak noterdeki kamera kayıtlarının oynatılamadığı bildirildi. Bu durum, Babaoğlu'nun notere giriş görüntülerinin incelenememesine neden oldu. Yaklaşık bir saat kırk dakika noterde kalan Babaoğlu'nun bulunduğu süre zarfında herhangi bir polis müdahalesi gerçekleşmedi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, binanın çöküş nedenlerini araştırmak üzere Konya Teknik Üniversitesi'nden beş akademisyenle bilirkişi raporu hazırlattı. Raporda, binanın yıkılmasında Babaoğlu'nun asli kusurlu olduğu vurgulandı. Mimari ve statik projeler arasındaki uyumsuzluklar, yeterli mühendislik hizmeti alınmaması, jeofizik çalışmaların yapılmaması gibi eksiklikler göçmenin ana nedenleri olarak belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: 1 Bitcoin karşılığı satılan inanılmaz bilgiler ve 7 video kaset
Saldırıya dair çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı... Okul katliamı göz göre göre mi geldi?
ABD ordusundaki dev tasfiye tartışma yarattı
İstinaftan İnan Kıraç kararı
Hatay'da okul saldırısına ilişkin asılsız paylaşım yapan 1 kişi tutuklandı