Deprem 'fırsatçılığı': Mersin'de en düşük kira artık 8 bin lira

Kahramanmaraş merkezli depremde evini kaybedenlerin göç ettiği kentlerden Mersin'de ev kiraları artık 8 bin liradan başlıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yakın konumdaki Mersin'de, depremzedeler kendilerine tahsis edilen otel, sosyal tesis ve barınma merkezlerine yerleştiriliyor.

Kamu kurumları, belediyeler ve STK'ların seferber olduğu kentte, bazı ev sahipleri ise fiyat artırdı.

Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde ev kiraları iki katına çıkarken, Silifke ve Erdemli ilçelerinde ise kiralar yıllık ve peşin isteniyor.

1 milyon 916 bin olan nüfusu depremzedelerin gelişi ile yüzde 40 artan kentte; en düşük ev kirası 3 bin TL'den 8 bin TL'ye çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sanat dünyasının acı kaybı: Usta oyuncu Ferdi Atuner’e AKM’de veda!
Yeni Zelandalı Çavuştan Atatürk’e vefa: 'Halkının büyük lideri, sevgi dolu bir insan'
Anıtkabir'de '23 Nisan' coşkusu
'Casusluk' ve 'FETÖ'ye yardım' soruşturmalarında Rezan Epözdemir’e takipsizlik: 'Adalet tecelli etti'
Tapu işlemlerinde yeni dönem başlıyor: Tarih ve ayrıntılar belli oldu