Deprem davası: Sanık AKP'li avukatı CHP'li

Antakya'da 6 Şubat'ta 56 kişi hayatını kaybettiği binanın AKP'li müteahhidinin avukatlığı CHP'li bir isim yapıyor.

6 Şubat depremlerinde Antakya ilçesinde yıkılan ve 56 kişiye mezar olan Nilüfer Apartmanı'yla ilgili davada müteahhit Murat Fuadoğlu ve yapı denetim uzmanı Haşim Erarslan tutuklanmıştı. Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre Fuadoğlu ve Erarslan'la birlikte 10 tutuksuz sanığın 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasının istendiği davanın bir sonraki duruşması 23 Eylül'de Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

'AKP ile CHP bu katliamda birlikteydi'

2019 yılındaki yerel seçimlerde AKP'den Belediye Meclis Üyesi seçilen müteahhit Fuadoğlu'nu savunan isim ise önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde CHP Grup Başkanvekili olarak görev yapan avukat Murat Aydın oldu.

Nilüfer Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin avukatlarından Naim Eminoğlu, "Bu dosya, Antakya'da apartmanlar yapılırken muhalefet ile iktidar partilerinin nasıl işbirliği yaptığını göstermesi açısından çarpıcı oldu. Bir katliam yaşandı ve AKP ile CHP bu katliamda birlikteydi" dedi.

Avukat Murat Aydın ise deprem davalarında herkesin maddi gerçeğin peşinde olması gerektiğini belirterek, "Kimsenin siyasi pozisyonu, kişiliği ve siyasi geçmişine bakarak değerlendirme yapmam. Bunu kişilerin hakları bakımından da yanlış bulurum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

MSB'den Lübnan'daki saldırılara ilişkin açıklama
Müftü, Polonez işçilerine akıl verdi: Böyle hak aranmaz
Kadıköy'de kız öğrenci yurdunda şüpheli ölüm
Omuz atma cinayeti davası: Tahliye kararında Ayhan Bora Kaplan izi
MHP'li başkan, dövdüğü kadının annesini gözaltına aldırdı