Denizli güne depremle uyanmıştı... Ahmet Ercan'dan kritik uyarı!

Denizli'nin Buldan ilçesinde sabah saatlerinde 4 büyüklüğünde deprem yaşandı. Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgede bir süredir devam eden sarsıntılara ilişkin "Denizli Buldan depremi sönüşe geçmiş görünüyor. Artçılar 3-4 hafta daha küçülerek dürecektir. Ancak bunun bir uyarı olduğu göz önünde bulundurulmalı" dedi.

Denizli'nin Buldan ilçesinde saat 07.42 sıralarında 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 5.24 kilometre derinliğinde yaşanan deprem bölgede paniğe yol açtı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Denizli'de bir süredir devam eden sarsıntılara yönelik değerlendirmede bulundu.

"BUNUN BİR UYARI OLDUĞU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI"

Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"DENİZLİ BULDAN depremi sönüşe geçmiş görünüyor. Artçılar 3-4 hafta daha küçülerek dürecektir. Ancak bunun bir uyarı olduğu göz önünde bulundurulmalı. Pamukkale Çukuru düşümlü kırıklar kavşağının, yersarsıntısı üretim yetisi M7 dolayı olup, geçmişte Laodiya, Hierapolis, Tripolis’i yıkan depremler bu kavşakta olmuştur. Gelecekte de öyle olacaktır.

Pamukkale Çukuru yapılaşma sakıncalıdır. Denizli, Buldan, Honaz, Karahayıt, Irlangan, Buharkent, Sarıgöl, Alaşehir( Filadelfiya) yamaçta kalmalıdır. Depremler ile düşümlü kırıklar jeotermal alanların ısı kaynağıdır. Depremler olmasa Pamukkale, Karahayıt olmazdı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İBB Davasında mahkemeden itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!
Banksy'nin yeni eseri mi? 25 metrelik heykel tartışma yarattı
Gülistan Doku'nun ailesi Erzurum'da ifade verecek
İBB davasında duruşma sırasında bir gözaltı daha: Gazeteci Erhan Tekten gözaltına alındı
Taksim bariyerlerle kapatıldı