Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye "Serok Ahmet" tepkisi! "Gerçek anlamda bölücülük, Kendince Kürtçe'ye hakaret ediyor"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisini hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. Davutoğlu "'Serok Ahmet' diyerek kendince hakaret etmeye çalışıyor. Bahçeli Kürtçe'ye hakaret ediyor. Bana hakaret etmek için Kürtçe'yi kendince kullanıyor. Bu Türkiye'de gerçek anlamda bölücülüktür" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programına konuk oldu.

Davutoğlu, İsmail Küçükkaya'nın sorularını cevapladı.

Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın evinin önünde silahlı ve sopalı bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bu duruma üzülüyor mu bilmiyorum, 4 gün oldu kamuoyuna hâlâ açıklama yapmadı" diyerek tepki gösterdi. Davutoğlu, saldırıyı gerçekleştirenlerin 'birer piyon' olduklarını söyledi.

"Sokaktan geçen birkaç delinin yapması mümkün mü?" diye soran Davutoğlu, 'deli' ifadesini de Semih Yalçın'ın tartışma yaratan, "Bu hareketin delisi çoktur. Talimat falan dinlemezler" sözleri nedeniyle kullandığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Selçuk Özdağ'a ilişkin açıklamalarının siyasi açıdan bir anlam ifade etmediğini belirten Davutoğlu, "Bizzat Sayın Cumhurbaşkanının çıkması lazım.Sayın Erdoğan’a sesleniyorum, Sayın Özdağ sizinle de siyaset yaptı. Daha önce Sayın Akşener’in evine baskın yapıldı o zaman da tepki verilmedi" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, açıklamalarının devamında da, "Eğer bu saldırı bir AK Parti’nin bir üyesine yapılsaydı tepkiniz ne olurdu. Sayın Cumhurbaşkanı 4 gün oldu hâlâ kamuoyuna bir açıklama yapmadı. Devlet Bahçeli bir açıklama yaptı, keşke yapmasaydı" diye konuştu.

Davutoğlu, dün Selçuk Özdağ ile ilgili partisine ilişkin yapılan eleştirilere sert bir dille tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin olarak da, "Bir öfke bir nefret bir intikam duygusu. Nedir alıp veremediği farklı düşünen insanlarla. Ona tavsiyem şu; normalleşmeli" sözlerini kaydetti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri

Murat Gülibrahimoğlu'nun avukatından mahkemeye dilekçe: 'Sahte belgeyi dosyadan çıkarın'
Çin'de iki eski savunma bakanına idam cezası
50 yıllık kaleleri bir gecede yıkıldı: Starmer ağır hezimete uğradı
POS ile ödemede yeni dönem: O uygulama tamamen kaldırıldı
YRP'li Doğan Aydal'dan kaya gazı uyarısı: 'Toprağı zehirleyecek, depremi tetikleyecek'