Datça yangınının çıktığı trafoda inceleme

Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde 13 Temmuz’da 300 hektarı ormanlık, 400 hektarı da tarım arazisi olan toplam 700 hektar alanın zarar gördüğü yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen trafo çevresinde jandarma inceleme yaptı.

Yangının çıkış noktasının Mesudiye-Radar yol ayrımındaki elektrik trafosu olduğu açıklanırken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de elektrik trafosunu işaret etmişti.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından Datça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen trafo çevresine jandarma ekipleri tarafından şerit çekilerek, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerince inceleme yapıldı. Ekiplerin yapacağı inceleme ile yangının kesin çıkış sebebi belirlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

ÖSYM 2026 sınav takvimi açıklandı: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu!
AKP'li Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı!
Ortaköy'deki midye ve kumpir faciasında iki çocuk hayatını kaybetmişti: Anne de kurtarılamadı!
'Çocuklar Duymasın' oyuncusu 'itirafçı' olarak İBB iddianamesinde
Türkiye şehitlerini uğurladı... 20 kahraman şehit için Ankara'da tören