Çocuk yaşta evliliği savunan Nurettin Yıldız’a İl Milli Eğitim Müdüründen plaket

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Müftüsü Faruk Gürbüz, "6 yaşındaki çocuk evlenebilir" ve "Dayak yiyen kadın şükretsin" açıklamalarıyla tanınan ilahiyatçı Nurettin Yıldız'a plaket verdi.

Çocuk yaşta evliliği ve kadına yönelik şiddeti savunan ilahiyatçı Nurettin Yıldız'a Karaman’daki konferansının ardından Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından plaket verildi.

"6 yaşındaki çocuk evlenebilir" ve "Dayak yiyen kadın şükretsin" açıklamalarıyla tanınan Yıldız'ın verdiği konferansın başlığı da "Bu Zamanda Evlilik ve Aile" oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Yıldız, plaket aldığı ana dair fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Eğitim-İş'ten tepki

Eğitim-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Hamza Şanlıtürk, Yıldız'ın üniversitede konuşmacı olarak ağırlanmasının sadece akla ve bilime değil, insanlık onuruna da aykırı olduğunu belirterek konferansa tepki gösterdi:

"Bu ülkede yobazlara, çocuk istismarını savunanlara, kadın düşmanlarına, gericiliğe yer yoktur. Bu kişileri meşrulaştıran, koruyan, devlet kurumlarına ve üniversitelere sokan herkes bu suça ortaktır! Boğaziçi öğrencileri de KMÜ öğrencileri de yalnız değildir. Çocuk istismarını meşrulaştıran zihniyete karşı çıkmak suç değil, onurlu bir duruştur.

"Çocuk evlendirilmez! Pedofili meşrulaştırılamaz! Üniversiteler yobazlığa teslim edilemez! Eğitim-İş olarak bu karanlık gidişata karşı her zaman öğrencilerimizin ve çağdaş, laik, bilimsel eğitimin yanında olacağız!"

Boğaziçi'nde protesto edilmişti

Yıldız, 13 Mayıs'ta Boğaziçi Üniversitesi'nde de bir etkinliğe konuşmacı olarak davet edilmiş, öğrenciler tarafından protesto edilmişti.

Protestoya müdahale eden polis, 97 öğrenciyi gözaltına almış, mahkemeye sevk edilen 6 öğrenci tutuklanırken bir öğrenci 16 Mayıs'ta tahliye edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Petrol sızıntısı ekolojik felakete dönüştü: 32 yunus öldü
Netanyahu: 'Gazze’nin tamamı İsrail’in kontrolünde olacak'
TMSF HES Kablo'yu satışa çıkarttı
Zararı 24 milyon lira: Villa hırsızları yakalandı
ABD'den düzenleme sinyali: Bitcoin rekor kırdı