Hamsi kızartma, Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Geleneksel yöntemlerle yapılan hamsi kızartma, genellikle bol yağda kızartılarak hazırlanır ve sağlığa pek de faydalı olmayabilir. Ancak airfryer ile hamsi kızartma yapmak, hem lezzetli hem de daha sağlıklı bir alternatif sunar.
Airfryer ile hamsi kızartma tarifi oldukça basittir. İşte adım adım airfryer ile hamsi kızartma tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram hamsi
- 1 çay bardağı mısır unu
- Tuz
- Karabiber
- Limon dilimleri (servis için)
Yapılışı:
1. Hamsileri iyice yıkayın ve suyunu süzdürün.
2. Bir kapta mısır unu, tuz ve karabiberi karıştırın.
3. Hazırladığınız karışımı hamsilere güzelce yedirin.
4. Airfryer tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız hamsileri tek sıra halinde dizin.
5. Airfryer'ı 180 derecede ısıtın ve hamsileri 10-12 dakika kadar pişirin.
6. Pişen hamsileri servis tabağına alın ve limon dilimleri ile servis yapın.
Airfryer ile hazırladığınız hamsi kızartma, geleneksel yöntemlere göre çok daha az yağ içerir ve aynı zamanda kızartma işlemi sırasında evinizi duman altında bırakmaz. Ayrıca airfryer sayesinde hamsileriniz mükemmel bir şekilde kızarır ve kıtır kıtır olur.
Sağlıklı ve pratik bir şekilde hamsi kızartma yapmak isteyenler için airfryer, harika bir alternatif olabilir. Denemek isteyen herkese afiyet olsun!
HAMSİ BALIĞININ FAYDALARI NELERDİR?
Özellikle vücudun kış aylarında daha çok ihtiyaç duyduğu A, B1, B2 ve D vitamini ihtiyacını karşılar, bağışıklık sistemini güçlendirir. Hamsi kılçığı ile yenilmesi tavsiye edilen küçük balıklar arasındadır. Balık kılçığında bulunan yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor kemik sağlığı için çok önemlidir.