Çin'de hükümeti eleştiren ekonomist ortadan kayboldu

Çin menşeli WeChat platformunda ülke ekonomisini eleştiren ekonomist Zhu Hengpeng gözaltına alındı. Ekonomistten bir daha haber alınamadı.

Çin'in en üst düzey düşünce kuruluşlarından birinde çalışan tanınmış bir ekonomist Zhu Hengpeng Çin menşeli WeChat platformunda ülke ekonomisi hakkında eleştirilerde bulundu. Euronews'ün The Wall Street Journal'dan aktardığına göre soruşturma kapsamında gözaltına alınan ekonomist, görevlerinden de azledildi. İlkbaharda gözaltına alınan ekonomistten sonra haber alınamadı.

WSJ'nin haberinde ayrıca, Zhu'nun Çin Sosyal Bilimler Akademisi Ekonomi Enstitüsü'ndeki görevlerinden alındığı ve aynı zamanda, parti sekreter yardımcılığı görevinden de çıkarıldığı aktarıldı.

Ayrıca, Pekin'deki prestijli Tsinghua Üniversitesi'ne bağlı bir düşünce kuruluşunun çevrimiçi personel listesinden de isminin silindiği belirtildi.

Çin Sosyal Bilimler Akademisi, bakanlık düzeyinde bir düşünce kuruluşu olup, Çin hükümeti ve parti liderliğine politika oluşturma konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Çinli ekonomistin akıbeti belirsizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Bakanlık 'gizemli kutu' satışını yasakladı
Hapishane raporu: Tecrit derinleşiyor, tahliyeler keyfi biçimde engelleniyor
Suç ve Ceza Film Festivali 27 Kasım'da İstanbul’da başlıyor
Gebze'de çöken bina: Metro inşaatının tehlikesi raporla tespit edildi, bakanlık görmezden geldi
İBB iddianamesi, birkaç gün içinde açıklanacak; Cem Küçük'ten '1200 sayfa' çıkışı