CHP’Lİ GÜRER: “ÇİFTÇİYE MORAL VERİYORUZ DİYE GERÇEKÇİ OLMAYAN VAATLERDE BULUNMAYIN”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dün Niğde’yi ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye seslendi. Gürer, “Sayın Bakan girdi maliyetlerini düşürmeden; tohumun, ilacın, mazotun, gübrenin, sulama suyu elektriğinin fiyatını düşürmeden; ürüne destek vermeden bu sorunlar çözülmez. Çiftçiye moral veriyoruz diye gerçekçi olmayan vaatlerde bulunmayın, gerçekçi destekler verin” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dün Niğde’yi ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye seslendi. Gürer, “Sayın Bakan girdi maliyetlerini düşürmeden; tohumun, ilacın, mazotun, gübrenin, sulama suyu elektriğinin fiyatını düşürmeden; ürüne destek vermeden bu sorunlar çözülmez. Çiftçiye moral veriyoruz diye gerçekçi olmayan vaatlerde bulunmayın, gerçekçi destekler verin” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dün Niğde’yi ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin açıklamalarını değerlendirdi. Gürer, şunları söyledi:

"Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Niğde'de yapmış olduğu açıklamada, IPARD'a Niğde'nin alınacağını söyledi. 2007 yılında başlayan IPARD, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi; Aksaray'da, Nevşehir'de, Konya'da var ama tarım şehri Niğde'de yoktu.

Bununla ilgili verdiğim soru önergelerine geçmiş dönem Tarım ve Orman bakanları, Avrupa Birliği'nin 42 ilin dışında diğer illeri kabul etmediğini belirtti. Sayın Bakan yapmış olduğu bu açıklama ile IPARD'a Niğde'nin alınabilirliği bugüne kadar yoktu, yeni bir düzenleme mi oluyor? Avrupa Birliği ile yeni bir görüşme mi sağlandı? Bu konuda açıklayıcı bilgi yok ama Niğde ile ilgili her gelen Bakan söz veriyor, sözünün arkası gelmiyor.

Gerçekçi olmak lazım patateste, fasulyede, çavdarda, lahanada, elmada, kirazda Türkiye'nin ilk 3'ünde olan bir şehir olan Niğde ne yazık ki IPARD dışı bırakılmıştı, çiftçinin tepkisi vardı. Gelen Bakan bu söyledikleri ile samimi mi, gerçekçi mi göreceğiz.

Ayrıca Bakan diyor ki arz açığı olan ürünlerle ilgili çalışma yapılacak. Şu anda Türkiye'de tarım arazilerinin bir kısmı ekilmiyor. Sayın Bakan girdi maliyetlerini düşürmeden; tohumun, ilacın, mazotun, gübrenin, sulama suyu elektriğinin fiyatını düşürmeden; ürüne destek vermeden bu sorunlar çözülmez. Çiftçiye moral veriyoruz diye gerçekçi olmayan vaatlerde bulunmayın, gerçekçi destekler verin."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: 54’ncü Sıraya Dikkat “Ayşe Barım Ekonomisinin” Vergi Listesindeki Yeri O
Ali Koç "yalı çocuğu” şımarıklığıyla beni aradı, parasından aldığı cesaretle had bildirmeye kalktı, ağzının payını aldı
"Erdoğan ve Fidan’ın ABD İlişkilerine Eleştiri: ‘Hizalanma Eğilimi Var"
Kaçak yapı krizi: AKP'li yönetici ile vali birbirine girdi! Hakaretler havada uçuştu
CHP'li Yankı Bağcıoğlu'ndan savunma sanayinde yaşananlara ilişkin önemli açıklamalar