CHP'li Bülbül: Yandaş cebini dolduracak diye yurttaşın aç bırakılması kabul edilemez

Aydın’ın Karpuzlu İlçesi’ne bağlı Ömerler Köyü’nde bin 200 dönüm mera arazisinde maden arama çalışmaları başlatıldı. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Yaklaşık 600 yurttaş bu meradan geçimini karşılıyor. Mera Kanunu’na göre meralar hayvancılık faaliyetine özgülenmiştir. Başka bir faaliyet gerçekleştirilemez. Yandaş cebini dolduracak diye yurttaşın aç bırakılması kabul edilemez” dedi.

Aydın’da geçtiğimiz Temmuz ayında 12 ayrı alanda toplam 9 bin 961 hektar alanda maden arama faaliyetleri için ihale ilanına çıkılmıştı. Kısa zaman önce Aydın Ömerler Köyü’nde bin 200 dönümlük mera alnında maden arama faaliyetlerinin başladığı ortaya çıktı.

BÜLBÜL: YANDAŞ CEBİNİ DOLDURACAK DİYE YURTTAŞ AÇ BIRAKILAMAZ

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, mera alanında yapılacak çalışmaların köylülerin geçim kaynağı olan hayvancılığı bitireceği uyarısı yaparak, “Yaklaşık 600 yurttaş bu meradan geçimini karşılıyor. Mera Kanunu’na göre meralar hayvancılık faaliyetine özgülenmiştir. Başka bir faaliyet gerçekleştirilemez. Yandaş cebini dolduracak diye yurttaşın aç bırakılması kabul edilemez” dedi.

ENDEMİK BİTKİNİN NESLİ TEHLİKEYE GİRECEK

Mera alanı ve çevresinde 10 bin arı kovanının da olduğunu belirten Bülbül, “Ünlü gargan balı da bu alanlarda üretiliyor. Madencilik faaliyetleri endemik bir bitki olan karabaş otu olarak da bilinen gargan otunun neslini tehlikeye sokacaktır. Kısaca yapılan faaliyetlerin ekolojik kıyıma neden olacağı açıktır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Modada bir güne kaç kadın sığar ve Amerikan sapığının dönüşü
Rasim Ozan Kütahyalı davayı kaybetti... İmamoğlu'na tazminat ödeyecek!
ASAL Araştırma anketi yayımlandı: Türkiye'nin en büyük sorunu ekonomi!
Kuveyt’te üç F-15 savaş uçağı nasıl düşürüldü?
İletişim Başkanı Duran: 'İç cepheyi hedef alan 41 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi'