CHP'den çağrı! "Yeni Anayasa diyenler önce AYM kararını uygulasın"

CHP’nin çağrısını Muharrem Erkek açıkladı. Devleti yönetenlere, “anayasaya sadakatle bağlı kalacaklarına” ilişkin yemin ettiklerini hatırlatıp şöyle seslendi: “Anayasa Mahkemesi maalesef ikinci kez oy birliğiyle karar vermek zorunda kalmıştır. Enis Berberoğlu yeniden yargılanmalı, hakkındaki mahkumiyet hükmü ortadan kaldırılmalı ve Meclis’teki görevine dönmelidir.”

CHP eski İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 2'nci ‘hak ihlali' kararının derhal uygulanmasını istedi.

Sözcü'den Baiak Kaya'nın haberine göre; Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek, “Yeni Anayasa diyenler önce AYM kararlarının uygulanması için gereğini yapsınlar'' dedi. Erkek TBMM'de yaptığı açıklamada, “Maalesef devletin çivisi çıkmıştır. 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi AYM kararını nereden güç alarak uygulamadı. AYM, kendi kararlarına uymamanın cezai idari ve hukuki sorumluluğu olduğunu söylüyor. TBMM Başkanlığı ve HSK üzerine düşen görevi yapmalı. AYM kararı mutlaka uygulanmalı, yeniden yargılama yapılıp, hüküm ortadan kaldırılmalı ve Berberoğlu Meclis'teki görevine devam etmelidir'' dedi. Erkek, Berberoğlu ile ilgili 2. hak ihlali gerekçeli kararında “Hukukun üstünlüğü ilkesinin fiilen geçerli olmadığı, kamu gücünü kullanan organların, mahkemelerin ve bireylerin hukuka uygun davranmadıkları bir ülkede hukuk devletinin varlığından söz edilemez” denildiğini bunun çok çarpıcı olduğunu söyledi.

SARAY VESAYETİ

Berberoğlu'na ilişkin ilk kararın da uygulanmadığını belirterek ‘'Çünkü Anayasa askıda, yargı sarayın vesayeti altında. AYM ikinci kez oy birliğiyle karar vermek zorunda kalıyor. AYM'nin kararını mahkeme sorgulayamaz, gereği yerine getirilmezse hukuk devleti  ilkelerine aykırılık oluşacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: 70 yıllık bir taraftar olarak neden yine ve yeniden Aziz Bey’e oy vereceğim
ODTÜ Bahar Şenliği'nde yaşanan olaylara ilişkin inceleme başlattı
Marmaris'te Çıkan Orman Yangını Kontrol Altında
Jeffrey Epstein’in İntihar Notunda Kan Donduran Sözler! İlk Kez Ortaya Çıktı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 680 Sözleşmeli Personel Alacak