Cevdet Yılmaz'dan ''en düşük emekli maaşı'' açıklaması: "Kanuni düzenleme gündeme gelecek"

En düşük emekli maaşında düzenleme yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bir çalışma yapacağız ve bir kanuni düzenleme muhtemelen gündeme gelecek. Tabi hükümetimiz bunu nihai karara Cumhurbaşkanımız tamamladıktan sonra grubumuzla kanun çalışmasını gündeme taşıyacağız. Ocak ayı içinde bu gerçekleşecektir diye düşünüyorum” dedi.

En düşük emekli maaşında düzenleme yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bir çalışma yapacağız ve bir kanuni düzenleme muhtemelen gündeme gelecek. Tabi hükümetimiz bunu nihai karara Cumhurbaşkanımız tamamladıktan sonra grubumuzla kanun çalışmasını gündeme taşıyacağız. Ocak ayı içinde bu gerçekleşecektir diye düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "'2024 Yılı Değerlendirme ve 2025 Yılı Hedeflerine İlişkin Bilgilendirme Toplantısı''nda medya kuruluşlarının ekonomi haberleri müdürleri ile bir araya gelerek soruları yanıtladı. En düşük emekli aylığıyle ilgili bir kanun çalışması yapacaklarını bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burada asıl kural bazlı olmayan en düşük emekli aylığı. Bugün geldiğimiz noktada 12 bin 500 liraya çıkmış durumda kök ücretleri daha düşük olan oldukça önemli sayıda emeklimiz bundan istifade ediyor, kök ücretinden daha yüksek bir emekli ücreti almış oluyor, yani primiyle bağlantılı kök ücretinden daha yüksek bir emekli maaşı almış oluyor. Bunu kanunla ancak değiştirebiliyorsunuz, bu normal sistemden gelen bir şey olmadığı için kanunla gelen bir yapı olduğu için ancak kanunla düzenlenerek yine sağlanabilir. Bu konuda bir çalışma yapacağız, yani burada diğer ücretler artarken asgariyi olduğu gibi tutmanın doğru olmadığını düşünüyoruz, bir çalışma yapacağız ve bir kanuni düzenleme muhtemelen gündeme gelecek. Tabi hükümetimiz bunu nihai karara Cumhurbaşkanımız tamamladıktan sonra grubumuzla kanun çalışmasını gündeme taşıyacağız. Ocak ayı içinde bu gerçekleşecektir diye düşünüyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Türk Willy Wonka’sı Galataport’ta kime ne satıyor, İstinye Park’ta kime ne satıyor?
AKP döneminde İBB'de Cumhurbaşkanlığı aile fertlerine araç tahsis edilmiş
İmamoğlu'ndan imza kampanyasına çağrı: Parti değil ülkemizin yarınları için
Bakanlık açıkladı: Beşiktaş'ın çocuk sweatshirtleri yasaklandı
CHP'li eski Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt gözaltına alındı