Cemil Önal, Hollanda'da savcılığa 'hayatından endişe ettiğini' bildirmiş

AKP'li siyasetçilere ilişkin iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı'nın muhasebecisi Cemil Önal'ın öldürülebileceğine dair şüphelerini Hollanda'da savcılığa birden fazla kez bildirdiği ortaya çıktı.

Hollanda merkezli bağımsız araştırmacı gazetecilik platformu Follow The Money'den gazeteci David Davidson, Halil Falyalı'nın muhasebecisi Cemil Önal'ın Hollanda'da öldürülmeden önce, hayatının tehlikede olduğu konusunda yetkilileri uyardığını yazdı.

Habere göre Önal, bu uyarıyı 'yasadışı kumar oynattığı iddia edilen bir örgüt adına Türk siyasetçilere verilen rüşvetlerle ilgili bilgisi nedeniyle' yaptı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Önal ile konuştuğunu ve Önal'ın kendisine yönelik bir saldırı beklediğini söylediğini aktaran Davidson, Önal'ın avukatının da Hollandalı yetkilileri bu konuda bilgilendirdiklerini ifade etti.

"Bu benim ölümüm olacak"

Haberde, Önal'ın açıklamalarına ilişkin kısım şöyle aktarıldı:

"Daha bu hafta Pazartesi günü Lahey'de Follow the Money muhabirleriyle bir araya geldi ve hayatından endişe ettiğini yineledi. 'Bu benim ölümüm olacak' dedi."

Savcılık doğruladı

Kişisel güvenlik kaygıları nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen avukat, “Bu ciddi tehdit birkaç kez Savcılığa bildirildi” dedi.

Hollanda Savcılığı da Önal ve avukatının tehdidi bildirdiğini doğruladı. Ancak Savcılıktan bir sözcü, “Savcılık ve polis bu konuda mağdur ve avukatıyla sık sık temas halindeydi. Ancak şu ana kadar savcının daha fazla soruşturma yürütmesi için yeterli somut ipucu yoktu" dedi.

Ne olmuştu?

Hollanda'da 16 ay hapis yatıp serbest kaldığı belirtilen Önal, Türkiye'ye iadesine itiraz ediyordu. Türkiye, Önal hakkında yakalanması talebiyle kırmızı bülten çıkarmıştı.

Cemil Önal, Kıbrıslı gazeteci Ayşemden Akın’a yaptığı açıklamalarda "Adana’da yasa dışı bahis soruşturmalarının kaderi rüşvetle değişti. AKP’ye yakın isimler kollandı, örgüt liderleri serbest bırakıldı. Havalimanında gözaltı kararı sistemden silindi, savcıyla yemek yendi. Verilen paralar kayıt altındaydı" demişti.

Ayrıca, birlikte çalıştığı Halil Falyalı’nın, kimi AKP dönemi önde gelenlerine ait uygunsuz görüntüleri içeren bir video arşivini elinde tuttuğunu söylemiş, Yasin Ekrem Serim'in de bizzat Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından toplam 45 video kaydından oluşan arşivi almak üzere Lefkoşa’ya büyükelçi atandığını ve başardığını iddia etmişti.

Önel, Serim'in kayıtlardan beşini, kayıtların ait olduğu kişilerle ilişkisi nedeniyle elinde tuttuğunu da öne sürmüştü.

1 Mayıs gecesi, Önal’a Hollanda’da silahlı saldırı düzenlendiği öne sürüldü. Hollanda polisi 2 Mayıs'ta, Rijswijk kentindeki bir otelin önünde meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden kişinin Önal olduğunu teyit etti. Polis sözcüsü "soruşturmanın devam ettiği" gerekçesiyle cinayetle ilgili gözaltında şüpheli bulunup bulunmadığı veya kaç kişinin arandığına dair ise bilgi vermedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras hakkında yeni dava açıldı
Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Marmara'da büyük deprem 10 yıl önce başlıyor
İddia: Cemil Önal öldürülmeseydi Türkiye’den bir milletvekili ile görüşecekti
İBB operasyonunda tutuklanan Ramazan Gülten: 'Bu davanın içine devletin işleyişine aykırı siyasi hesaplar yerleştirilmiştir'
Küre Dağları tehdit altında