Can Atalay düğümü adli tatilden sonra çözülecek: 'Yüksek olasılıklı' görülüyor

AYM kaynakları, Atalay'ın yaptığı hak ihlali başvurusunun kabulünü "yüksek olasılıklı" görüyor.

Yargıtay'ın tahliye talebini reddettiği TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için gözler Anayasa Mahkemesi'nde. Yüksek mahkemenin, adli tatilden sonra karar vermesi bekleniyor.

Tahliye talebi Anayasa'nın 14. maddesi gerekçe gösterilerek Yargıtay'daki iki ceza dairesi tarafından reddedilen Atalay, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Atalay, yüksek mahkemeye yaptığı başvuruda, adil yargılanma hakkının; seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının ve kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini öne sürdü.

Atalay'ın başvurusunda, anayasanın 36. ve 13. maddesiyle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6. maddesindeki 'adil yargılanma hakkının' ihlal edildiği, dolayısıyla Sözleşme'nin 17. maddesinin de ihlal edildiği belirtildi. Başvuruda, anayasanın 67. maddesindeki 'seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının' ihlal edildiğine de vurgu yapıldı.

Gazete Duvar'ın edindiği bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi'nin adli tatilin sona ermesinin ardından başvuruyu değerlendirmeye alıp karar vermesi bekleniyor. AYM kaynakları, Atalay'ın yaptığı hak ihlali başvurusunun kabulünü "yüksek olasılıklı" görüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Savcılar, hakimler, savunma avukatları ve biz vatandaşlar: “İnsan avı” belgeselini mutlaka seyretmeliyiz
İmamoğlu çiftine Avrupa’dan “Cesaret Ödülü”: Zorbalığa karşı durma cesaretini gösterebilmeliyiz
İBB iddianamesinde ilginç bölümler: Kurultay konuşmaları ve tezahüratlar ‘CHP’yi ele geçirme delili’ oldu
İddianamede Erdoğan'dan 'ahtapot' alıntısı: 'Art niyet giriş bölümünden açık edildi'
İBB iddianamesinin hedefinde Özgür Özel de var: "Amaç CHP'yi ele geçirmek"