Büyükşehir belediye bütçelerine kısıtlama!

AKP’nin çevre ile ilgili düzenlemeleri içeren torba yasa teklifinden büyükşehir belediyelerinin bütçelerine kısıtlama çıktı.

AKP'li milletvekillerinin imzasını taşıyan ve Türkiye Çevre Ajansını kurmayı amaçlayan 39 maddelik “Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” adıyla torba kanun Meclis’e sunuldu.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, torba yasada büyükşehirlerin gelirlerine kısıtlama getiriliyor.

Teklifte yer alan madde ile büyükşehirlerin otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirlerin büyükşehir belediyesine aktarılması uygulamasına son verilerek, tahsil edilen gelirlerin ilçe belediyelerince bölge otopark yapılması için gerekli arsa alımları ile inşasında kullanılmasını düzenleniyor.

İstanbul’da ilçe belediyelerinin 23’ü AKP’de, 15’i CHP’de, 1’i MHP’de. Ankara’da ise ilçe belediyelerinin 19’u AKP’de, 3’ü CHP’de, 3’ü de MHP’de bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

KYK yurdunda skandal görüntüler! Öğrenciler isyan etti: 'İç çamaşırlarından mutfak eşyalarına kadar her şey kayıp'
Afet Bakanlığı kuruluyor: Çalışmalar başladı
AKP'li isimden Ali Erbaş'a çok sert sözler: 'Hiçbir başkan döneminde Diyanet böyle yıpranmamıştı'
Erdoğan'ın imzası ile bazı fakülte, enstitü ve yüksekokullar kuruldu, bazıları kapatıldı
MSB, acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu!