Bu sefer geçim sıkıntısı çeken yurttaşları hedef aldılar! 'Devlet size 1000 lira gönderdi' diyen PTT giysili kişilere dikkat!

Dolandırıcılar bu sefer de koronavirüs salgını nedeniyle geçim sıkıntısı çeken yurttaşları hedef aldı.

Dolandırıcılar pandemi koşullarından faydalanıp PTT kıyafeti giyerek özellikle emekliler üzerinde kirli bir oyun oynuyor.

Yeni dolandırıcılık yöntemine göre PTT kıyafetli kişiler “size devletten 1000 TL gönderdiler” diyerek, teslim aldığınıza dair bir imza attırıyorlar. Gerçekten de 1000 TL veriyorlar.

Fakat imza attığınız formun altındaki ilişkili belgeleri görmüyor, alttaki formlar üzerinden vekalet alınıp üzerinize kayıtlı ne varsa satabiliyor ya da tefeciden borç alıp senet de imzalayabiliyorlar. Bu konuda yetkililer, emeklilere olduğu kadar gençlerin de dolandırıcıların hedefinde olduğunu aktarıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!