Bu kadarına da pes! İBB’ye ait mülklerin kirasını AKP’li belediye toplamış...

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin ilçedeki İBB’ye ait 73 adet taşınmazın kira ve işgaliye bedellerini topladığı ve tahsil ettiği bedelleri de İBB’ye ödemediği ortaya çıktı.AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin ilçedeki İBB’ye ait 73 adet taşınmazın kira ve işgaliye bedellerini topladığı ve tahsil ettiği bedelleri de İBB’ye ödemediği ortaya çıktı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Sayıştay'ın 2019 yılı İBB denetim raporunda büyükşehire ait bazı taşınmazların Eyüpsultan Belediyesi tarafından kiraya verildiği ve kiralar ile ecrimisil (işgaliye) bedellerinin de belediye tarafından tahsil edildiği belirlendi. Mevzuata göre geçerli bir yasal dayanağı olmaksızın belediye taşınmazlarının işgali halinde, işgalcilerden tazminat niteliğinde ecrimisil istenmesi gerektiği belirtilerek ecrimisilin tespit ve tahsilatı ile ilgili yetkinin söz konusu taşınmazların sahibi olan kamu idaresine ait olduğu vurgulandı.

PİYER LOTİ TEPESİNDEKİ 12 TAŞINMAZ İBB'YE AİT

Yapılan incelemede, mülkiyeti İBB'ye ait olan Eyüpsultan'daki Başak Oto Sanayi Sitesinde yer alan 58, Piyer Loti tepesinde yer alan 12 ve Eyüpsultan Belediyesi şirketinin kullanımında 2 adet olmak üzere toplam 72 taşınmazın işgal edildiği, işgal nedeniyle İBB tarafından tahsil edilmesi gereken ecrimisil bedellerinin Eyüpsultan Belediyesi tarafından tahsil edildiği tespit edildi. Mülkiyeti İBB'ye ait olduğu halde 1 adet taşınmazın da Eyüpsultan Belediyesi tarafından çeşitli kişilere kira sözleşmesi karşılığında kullandırıldığı belirlendi. Böylece İBB'ye ait toplam 73 taşınmazın kira ve işgaliye bedelinin mevzuata aykırı şekilde ilçe belediyesince tahsil edildiği ortaya çıktı.

İBB TAHSİLAT İÇİN İŞLEMLERE BAŞLADI

İBB yapılan tespit ile ilgili Sayıştay denetçilerine verdiği yanıtta, ilçe belediyesince tahsil edilen yerlerin kira ve ecrimisil  bedellerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsilinin sağlanması için gerekli işlemlerin yapılmaya başlandığını açıkladı. Sayıştay raporunda, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan taşınmazlara ilişkin geçmişe dönük tespitlerin yapılması, ilçe belediyesince tahsil edilen bedellerin büyükşehire ödenmesi, tahliye işlemleri yapılıncaya kadar ecrimisil bedellerinin İBB tarafından tahsil edilmesi ve kiraya verme işlemlerinin de yine büyükşehir belediyesince yapılması uygun bulundu.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Savaşın kilit noktasından gelen uydu görüntüleri korkuttu
İzmir’de kültürün rotası çiziliyor
ABD Gizli UFO Dosyalarını Açtı: İşte Şok Eden Detaylar
Telefonlarda Taksit Sayısı Artıyor! İşte Yeni Limit
Jeffrey Epstein’in ofisindeki tablo satışa çıkarıldı