Böyle örnekler de var... İtalya'da mafya ile işbirliği yapan siyasetçi gözaltına alındı!

İtalya'nın güneyindeki Kalabriya Bölge Meclis Başkanı Domenico Tallini'nin, mafya ile suç ortaklığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, 68 yaşındaki siyasetçi, bölgede hakim mafya örgütü "Ndrangheta"nın "Grande Aracri" klanıyla suç ortaklığına giden bağları bulunduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Tallini'nin söz konusu mafya klanıyla, eczaneler ve tıbbi malzeme satan dükkanlar üzerinden Katanzaro kenti merkezli satış ağı kurmayı amaçladığı, buna karşılık seçimlerde kendisine destek sağlamaya yönelik suç ortaklığına girdiği ithamında bulunuldu.

Tallini'nin ev hapsinde tutulduğu bildirildi.

Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin partisi Forza Italia üyesi olan Tallini, ocakta yapılan seçimlerde Kalabriya Bölge Meclisine seçilmiş ve daha sonra bölge Meclis Başkanı olmuştu.

İtalyan Parlamentosu Mafya ile Mücadele Komisyonu Başkanı Nicola Morra, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Komisyon olarak bu kişinin bağlantıları sebebiyle ocakta yapılan seçimde aday olamayacağına ilişkin rapor verdiklerini ancak o dönem kendisinin Tallini'den "kişisel intikam almak için rapor hazırladığı" şeklinde yorumlar yapıldığını hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Haberal hoca Mısır'dan dünyaya seslendi: " Öldürmeyin, hayatı bağışlayın "
Ertuğrul Özkök: Kadınlar! “Erkeğin yaşı bölü 2 artı 2” dönemi kapandı. Yeni formül “Yaş eksi 5-10”… Amaaaa
Savaşın kilit noktasından gelen uydu görüntüleri korkuttu
İzmir’de kültürün rotası çiziliyor
ABD Gizli UFO Dosyalarını Açtı: İşte Şok Eden Detaylar