Borsada İmamoğlu düşüşü

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 6,87 düşüşle 10 bin 60 puandan başladı. Açılışta devre kesici çalıştı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 6,87 düşüşle 10 bin 60 puandan başladı. Endeks açılışta yüzde 5'in üzerinde düştüğü için devre kesici çalıştı.

Yurt içinde dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,55 değer kaybederek 10 bin 802,23 puandan tamamlamıştı.

Borsadaki satışta iç siyasette yaşanan gelişmeler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göz altına alınması etkili oldu.

Dün üniversite diploması iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda kişi bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

İmamoğlu'nun 'suç örgütü lideri' olduğu iddiası ve ayrıca terörle mücadele soruşturması gözaltının gerekçelerini oluşturdu.

Gözaltına alınanlar arasında Şişli Belediye Başkanı ve iş insanları da bulunurken İstanbul Valiliği kentte dört gün süreyle gösteri ve toplantıları yasakladı.

AÇIĞA SATIŞTA SINIRLAMA SÜRÜYOR

Öte yandan, Borsa İstanbul, BIST 50 endeksinde yer alan paylarda bugünkü seansta 1 gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanması kararlaştırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Adıyaman Belediyesi, AKP döneminde Aktaş’a ihale yağdırmış
Halk, Adana Belediyesi önünde: Zeydan Başkan onurumuzdur
Gözaltındaki Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında da gözaltı kararı!
Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltına alındı!
Ahmet Özer'den açıklamalar: İlacı erken seçim