Boğaziçi’ndeki Cinsel Taciz Önleme Komisyonu’na fiilen son verildi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Boğaziçi Üniversitesi Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu’nun (CİTÖK) ofis koordinatörü Cemre Baytok’u ücretsiz izne çıkardı. Baytok’un ücretsiz izne çıkarılmasıyla ofisin çalışmalarına fiilen son verilmiş oldu.

Kadın Araştırmaları Kulübü’nün (BÜKAK) girişimleriyle kurulan ve 2012’den itibaren komisyon, 2016’dan itibaren ofis olarak işleyen CİTÖK’ün ofis koordinatörü, ofisin ücretli tek çalışanıydı.

Boğaziçi LGBTİ+ tarafından yapılan paylaşımda ücretsiz izne çıkarma kararının gerekçesi olarak “Koronavirüs önlemleri kapsamında Resmi Gazete’de yayınlanan Geçici Madde düzenlemesi” gösterildiği belirtildi. Yapılan açıklamada “Çeşitli bahanelerle ve yalan iddialarla Boğaziçi Üniversitesi Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks ve Artı Çalışmaları Külübü’nü (BÜLGBTİ+) resmen kapatan Melih Bulu yine aynı yöntemle bu sefer de CİTÖK’ü işlevsiz hâle getirdi” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

AKOM İstanbul için beklenen haberi verdi: Bu hafta hava nasıl olacak?
Alagöz Maden ve taşeron şirket şikayetçi oldu: Sekü protestocuları hakkında soruşturma
İstanbul'da 'Oh Be Dünya Varmış Derneği' üzerinden milyonluk vurgun: Çok sayıda gözaltı var
Hantavirüs dehşeti yaşanan gemide Türk YouTuber da varmış! Ruhi Çenet yaşadıklarını anlattı
Kirliliğine neden olan AKP’li vekilin maden şirketine 2.5 milyon TL ceza: 'Ruhsatları derhal iptal edilsin'