Boğaziçi'nde "ücretli çamaşırhane" protestosu: Leğende çamaşır yıkadılar

Kayyım rektör yönetimindeki Boğaziçi Üniversitesi’nde çamaşırhanenin ücretli uygulanmasını protesto eden öğrenciler, idare binası karşısında leğende çamaşırlarını yıkadı ve ipe asarak kuruttu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2014’ten sonra yurtlardaki çamaşırhaneler ücretli hale getirilmişti, ancak öğrencilerin tepkileri üzerine 2017’de otomatlar kaldırılarak tüm yurtlardaki çamaşırhaneler ücretsiz olmuştu.

Nefes gazetesinden Merve Şişman'ın haberine göre, geçtiğimiz günlerde ise çamaşırhaneler yeniden ücretli sisteme geçti ve her yıkama için 200 TL talep edilmeye başlandı.

Öğrenciler de bunun üzerine, uygulamayı protesto etmek için Kuzey İdari Bina önünde çamaşırlarını yıkayıp astı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul'da son yağışlar sevindirdi, ama...
Muzların arasında saklamaya çalıştılar: Tonlarca kokain bulundu
ABD ile İran 1979’dan bu yana en kritik temas için masada
OpenAI CEO’su Sam Altman’ın evine molotoflu saldırı
Akranı tarafından katledilen 16 yaşındaki Mustafa’nın ailesine tehdit mesajları!