Boğaziçi kayyımının kararı mahkemelik oldu

Boğaziçi Üniversitesi'ni Avrupa Üniversiteleri Birliği’nden çıkaran kayyumun kararı mahkemelik oldu.

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci İnci, üniversiteyi Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyeliğinden çıkarmıştı. Karar yargıya taşındı.

Atanması ve uygulamlarıyla kayyım rektör olarak anılan Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci İnci'nin üniversiteyi Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyeliğinden çıkarmıştı.

Prof. Dr. Naci İnci'nin EUA'dan çekilme kararı Emeritus Profesör Alpar Sevgen, Prof. Dr. Gülcan Erçetin ve Prof. Dr. Fikret Adaman tarafından yargıya taşındı.

Cumhuriyet'in haberine göre, 3 profesörün başlattığı yargı süreci ile İstanbul İdare Mahkemesi’nde açılan davada kararın durdurulması istendi.

Prof. Alpar Sevgen, 49 Avrupa ülkesinden 900’e yakın üniversitenin üyesi olduğu bu birliğin amacının, akademik özgürlük, kurumsal özerklik, ifade özgürlüğü, dürüstlük, kapsayıcılık, çeşitlilik, eşitlik ve adalet, dayanışma, yaratıcılığın ve eleştirel düşüncenin teşvik edilmesi olarak özetlenebileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde 'normal doğum' protestosu: Başhekim kürsüye geldi, öğrenciler salonu terk etti!
Beşiktaş'ın eski yıldızı Roman Saiss'ten Şenol Güneş'e sert sözler! 'İkiyüzlü tavır beni gerçekten sarstı'
ABD Yemeni, Husiler İsrail'i vurdu... Katliam gibi operasyon
TÜİK: Mart ayında 195 bin 682 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı
MSB'den Yunanistan'a 'harita' tepkisi