Birleşmiş Milletler: Gazze'de personelimiz de dahil insanlar açlıktan bayılıyor

İsrail'in Gazze kuşatması sürerken Birleşmiş Milletler'e bağlı UNRWA, Gazze Şeridi’nde açlık nedeniyle insanların bayıldığını ve hayatını kaybettiğini açıkladı. UNRWA, kendi personellerinin de açlıktan etkilendiğini duyurdu.

İsrail'in dünyadan gelen tepkilere rağmen devam ettirdiği Gazze kuşatması, insanların açlıkla ölümlerine neden oluyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in ablukası nedeniyle Gazze Şeridi’nde insanların açlıktan bayıldığını ve hayatını kaybettiğini açıkladı.

BM personelleri de açlıktan baygınlık geçiriyor

UNRWA'nın sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, personel dahil çok sayıda kişinin şiddetli açlık ve tükenmişlik yaşadığı, insanların baygınlık geçirdiği belirtildi. Açıklamada, İsrail’in yardım konvoylarını Gazze’ye sokmadığı ve bu nedenle açlığın yaygınlaştığı vurgulandı.

"Gazze'de insanlar aç bırakıldı" denilen açıklamada, UNRWA’ya ait binlerce yardım kamyonunun mart ayından bu yana sınırda bekletildiği ifade edildi. Ajans, hayat kurtaran insani yardımların Gazze’ye ulaşması için ablukanın derhal kaldırılması çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!