Bir vatandaşın operasyonda öldürüldüğü iddia edilmişti... Tunceli Valiliği'nden iddialara ilişkin açıklama geldi

Tunceli Valiliği, bir vatandaşın hava bombardımanı esnasında öldürüldüğüne dair iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Tunceli Valiliği, sosyal medyada yer alan terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir vatandaşın hava bombardımanı esnasında öldürüldüğüne ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında, "Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında 7 Mayıs'ta terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda hava bombardımanı ile sivilin öldürüldüğü" şeklinde haberlerin yer aldığı belirtildi. İddiaların gerçeği yansıtmadığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Belirtilen tarihte güvenlik güçlerimizce Ovacık ilçemizin kırsalında faaliyet gösteren PKK terör örgütü mensuplarının eylem yapmak amacıyla yer değiştireceklerinin değerlendirilmesi üzerine, terör örgütü üyelerinin tahmini olarak gidebilecekleri güzergahlarda tedbir alınmış ve adli makamların bilgisi dahilinde şüpheli araçlar ve kişiler kontrol edilmeye başlanmıştır.

Oluşturulan kontrol alanlarının birine yaklaşan bir aracın içerisinden güvenlik görevlilerimize ateş açılmış, güvenlik görevlilerimizce ateşe karşılık verilmesi üzerine araç yoldan ayrılarak yol kenarında bulunan dere yatağına doğru yönelmiş ve orada durmuştur. Bu sırada aracın içerisinde bulunan ve yakalanacaklarını anlayan teröristlerden bir ya da birkaçı beraberindeki patlayıcıları infilak ettirmişlerdir."

Olay sonrası aracın içerisinden çıkarılan cesetlerin kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bildirildi.

Yaşanan olay sonrası araç içerisinden 2 M-16 piyade tüfeği, 1 kalaşnikof piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiğine işaret edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"Olay anlatıldığı üzere gerçekleşmiş olup, hiçbir surette araca havadan yahut karadan bombalı müdahale edilmemiştir. Konuya ilişkin görüntü kayıtları olayın en başından beri mevcut olup asılsız ve kamuoyunu yanıltmakta amaçlı haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Osman Kavala'ya 2025 Özgürlük Ödülü: 'Umutlarımı yeşerten bazı gelişmeler var'
AFAD'dan olumsuz hava koşullarına ilişkin açıklama: 2 ölü, 33 yaralı
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde yeni gelişme: İzzet Yıldızhan tahliye edildi!
Üsküdar'da Noel Babalı provokasyon: Belediye suç duyurusunda bulunmuştu, karar çıktı
İstanbul'da AVM'de çanta çalmıştı... 10 yaşındaki çocuğun 92 suç kaydı çıktı