Bir şehirde daha delta varyantı görüldü

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, delta varyantlı koronavirüs vakasının kentte 1 kişide görüldüğünü söyledi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, düzenlediği basın toplantısında, kent genelinde bugüne kadar 419 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Normalleşme döneminin başladığını; ancak salgının halen devam ettiğini aktaran Vali Ayaz, "Bugün itibari ile tedbirler neredeyse tamamen kalktı; ama salgın henüz bitmedi. Salgın bir süre daha gündemimizde olmaya devam edecek.

Bundan sonraki süreçte biz tüm enerjimizi aşılamaya vermek istiyoruz. Önceliğimiz aşı. Aşı konusunda ilerleme kaydedebilirsek ağustos ayında çok daha rahatlayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

''HİNDİSTAN VARYANTI GÖRÜLDÜ''

Vali Ayaz, delta varyantlı virüsün Çankırı'da da görüldüğünü belirterek, "Hindistan varyantı da ilimizde dün itibari ile görüldü. Bu zaten beklediğimiz bir şeydi. Sağlık Bakanımız '26 ilde görüldü' dedi.

Salgın hastalıkla mücadele ediyoruz. İlimize gelmemesi düşünülemezdi. İlk hastamız 61 yaşında bir erkek vatandaşımız. Şu an için durumu iyi; ama hepimizin dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Avrupa'yı ikiye bölen Kanye West konser turunun İstanbul’dan başlama ihtimali yüzde kaç?
Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme yolda
Starbucks CEO'su yüksek kahve fiyatlarını savundu, tepki yağdı
İstanbul Boğazı'nda 'yat yarışı': Transit gemi geçişlerine kapatıldı
Kongre devre dışı bırakıldı: ABD’den Orta Doğu’ya dev silah satışı