Bir "ekmek zammı" daha mahkeme kararıyla durduruldu!

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından ekmeğe yapılan 50 kuruşluk zam, valiliğin itirazı üzerine mahkeme kararıyla durduruldu.

Zonguldak Valiliği, ekmek fiyatının yapılan zamla 2 liraya yükselmesinin ardından karara itiraz ederek, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde zammın geri çekilmesi için dava açtı.

Valiliğin ihtiyati tedbir talebini kabul eden mahkeme, karar verilinceye kadar yeni ekmek fiyat tarifesinin uygulanmasını durdurdu.

Kararın ardından, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 2 liraya yükseltilen ekmeğin, yeniden 1.5 liradan satışa sunulması bekleniyor.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

ODTÜ Bahar Şenliği'nde yaşanan olaylara ilişkin inceleme başlattı
Marmaris'te Çıkan Orman Yangını Kontrol Altında
Jeffrey Epstein’in İntihar Notunda Kan Donduran Sözler! İlk Kez Ortaya Çıktı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 680 Sözleşmeli Personel Alacak
Nisanda 189 işçi hayatını kaybetti