BioNTech aşısı sonrası artırdılar... Pfizer'dan rekor satış tahmini!

Pfizer Inc, Alman BioNTech ile geliştirdiği Covid-19 aşısının satış geliri tahminlerini ülkelerin daha fazla doz almak için anlaşmalar yapmasıyla yüzde 28.8 artırarak 33.5 milyar dolara çıkardı.

Şirket satış gelirleri tahminini bu yıl imzaladığı 2.1 milyar doza ulaşan anlaşmalara dayanarak artırdı ve eğer ek sipariş alırsa daha da artırabileceğini açıkladı. Pfizer ve BioNTech bu yıl 3 milyar doz aşı üretmeyi hedefliyor.

Pfizer, Mayıs'ta 1.6 milyar dozluk anlaşmalara dayanarak satış gelirleri tahminini 26 milyar dolar olarak açıklamıştı.

Reuters'in haberine göre, Pfizer, 2022'de daha fazla satış yapmasını sağlayabilecek üçüncü "takviye" doz aşının gelecekte gerekebileceğine inandığını belirtiyor. Şirket en erken Ağustos'ta ek doz aşısının acil durum kullanımı için başvuruda bulunacağını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme yolda
Starbucks CEO'su yüksek kahve fiyatlarını savundu, tepki yağdı
İstanbul Boğazı'nda 'yat yarışı': Transit gemi geçişlerine kapatıldı
Kongre devre dışı bırakıldı: ABD’den Orta Doğu’ya dev silah satışı
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?