Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler dahil 13 kişi tahliye edildi

Beykoz Belediyesi davasında aralarında Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de bulunduğu 13 tutuklu sanık hakkında tahliye kararı verildi.

CHP'li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ile 12 tutuklu isim, İstanbul Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yapılan duruşmanın üçüncü gününde tahliye edildi.

CHP'li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanıp görevden alınan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve beraberindeki 12 tutuklu, salı sabahı ilk kez hakim karşısına çıktı. Üç gün devam eden duruşma sonucu bugün akşam saatlerine kadar devam eden yargılamada savcı mütaalasını açıkladı. Mütaalada, 7 sanık hakkında tahliye, 5 sanık hakkında da tutukluluğun devamına karar verilmesi istendi.

Tüm sanıkların tahliyesine karar verildi

Sanık savunmalarını, dosyadaki delil durumunu ve tutukluluk sürelerini dikkate alan İstanbul Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklandıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Alaattin Köseler'in yanı sıra, Metin Ülgey, Fidan Gül Miniç, Mustafa Karadağ, Onur Demirci, Yusuf Karaaslan, Mahmut Adalı, Tamer Çapraz, Veli Gümüş, Havva Dindar, Uğur İnci, Serdar Karahan'ın tahliyelerine karar verdi.

Ne olmuştu?

Alaattin Köseler, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında 27 Şubat'ta saat 04.00 sıralarında evi basılarak gözaltına alınmıştı.

Başsavcılık, söz konusu soruşturma için 26 kişi hakkında hakkında değişik suçlamalarla iddianame hazırlamış, iddianamede, Köseler ve beraberindeki 25 kişi için 17 yıl 6 aydan 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Motosiklet çarptı hastaneye kaldırıldı... Taburcu olduktan sonra evinde ölü bulundu!
Altın fiyatları güne nasıl başladı? Goldman Sachs'tan şaşırtan 2026 tahmini!
Milyar dolarlık arazi davasında yeni gelişme: 5 yıldızlı 3 otelin tapularının iptali için dava!
Ardahan'da 'beyaz' esaret: Buz tutan rampada TIR şoförleri mahsur kaldı
Adem Kılıçcı'nın savcılık ifadesi ortaya çıktı: 'Bir defaya mahsus kullanmıştım'