Balıkesir Sındırgı’da depremin ardından hasar tespit çalışmaları tamamlandı

Çevre Bakanlığı ile AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucu hazırlanan listeler muhtarlıklarda askıya çıkarıldı, vatandaşlar için itiraz süreci başladı.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos’ta meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Sındırgı’da tüm evler tek tek incelendi. Balıkesir ve Manisa genelinde toplam 729 binada yer alan 1036 bağımsız bölümün ağır hasarlı veya yıkık olduğu belirlendi. Çalışmalar sonunda hazırlanan listeler mahalle muhtarlıklarında vatandaşların incelemesine sunuldu.

Hasar tespitine itiraz etmek isteyenlerin, Sındırgı Hükümet Konağı’nda kurulan AFAD başvuru merkezine müracaat edebileceği, yapılan başvuruların bir üst kurul tarafından değerlendirileceği bildirildi. Askı sürecinin bir ay devam edeceği ve sürecin sonunda binaların hasar durumlarının kesinleşeceği öğrenildi.

Öte yandan bölgede ağır hasarlı ve yıkık binalarda yıkım sürecinin de başlatılacağı kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Zeytinli Rock Festivalini Yasaklayan Kaymakam Bu 3 Yeni Fotoğrafa Hiç Bakmasın
Mahfi Eğilmez: “KKM faciası 60 milyar dolarlık zarar yarattı”
Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde
Antalya'da oda başkanı dehşet saçtı... Kadın çalışanı ile arkadaşını öldürüp intihar etti!
Almanya'da Türk kökenli Alman vatandaşı bir genç bir polisi öldürdü