Bakanlıktan flaş düzenleme! O ürünler artık market raflarından kaldırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, yapay tatlandırıcı içeren ürünlerin şekersiz ibaresiyle satışına yasak getiriyor. 1 Ağustos 2025 itibarıyla bu ifadenin yer aldığı ürünler marketlerde yer almayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicileri yakından ilgilendiren yeni bir düzenlemeye imza attı. Son yıllarda gıda güvenliği konusunda önemli adımlar atan Bakanlık, bu kez şekersiz etiketi taşıyan ürünleri mercek altına aldı.

Bakanlık yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, birçok içecek markası ürünlerinde yapay tatlandırıcı kullanmasına rağmen ambalajlarında şekersiz ifadesine yer veriyor. Bu durumun tüketicileri yanıltıcı nitelikte olduğu ve mevcut mevzuatla örtüşmediği belirtildi.

ÜRÜNLERİN SATIŞI YASAKLANIYOR

Yeni karara göre, içinde tatlandırıcı bulunan ancak üzerinde şekersiz ibaresi bulunan ürünler 1 Ağustos 2025 tarihinden itibaren market raflarından kaldırılacak. Bakanlık, bu ürünlerin yanlış algı oluşturduğunu ve özellikle diyabet ya da obezite gibi sağlık sorunlarıyla mücadele eden bireyleri yanılttığını vurguladı.

81 İLDE TÜM MARKETLERDE HAREKETE GEÇİLDİ

Üretici firmalara gerekli uyarıları yapan Bakanlık, ilgili ürünlerdeki etiketlerin belirlenen tarihe kadar mevzuata uygun hale getirilmesi gerektiğini açıkladı. Aksi takdirde, söz konusu ürünlerin satışı yasaklanacak ve kurallara uymayan firmalar cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ekrem İmamoğlu: Dünya tersine dönse de Ordu’nun dereleri tersine aksa da başaracağız
Gazeteci Şaban Sevinç'in ifadesinin tamamı
Ekrem İmamoğlu İstanbullulara seslendi: 'Soruşturma açılması şart' çıkışı
Tutuklanan bürokrat hakkında MASAK raporu: 'Maaşı ile gelirleri uyumsuz'
Piyasa değeri 50 milyon TL... Kaçak oyuncak ele geçirildi!