Bakanlık duyurdu: Kimliği tespit edilemeyen çocuk sayısı belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, enkaz altından çıkartılan ve refakatçisi olmayan 106 çocuğun kimliğinin tespit edilemediğini açıkladı.

Enkaz altından çıkarılan ve refakatçisi olmayan 1405 çocuğun kimlik doğrulaması ile ailesine teslim edildiğini açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 106 depremzede çocuğun ise kimliğinin tespit edilemediğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle: "Enkaz altından çıkarılmış refakatçisi olmayan 1890 çocuğumuz kayıt altına alınmıştır. Başvurucuların kimlik kontrolü ve doğrulaması sonrasında 1405 çocuk ailesine teslim edilmiş, 105 çocuğumuz tedavisinin ardından bakanlığımız tarafından kuruluş bakımına alınmıştır. 380 çocuğumuzun ise hastanelerde devam eden tedavi süreci yakından takip edilmektedir. Kimliği tespit edilen 1784 çocuğumuz, kimliği henüz tespit edilemeyen 106 çocuğumuz bulunmaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sanat dünyasının acı kaybı: Usta oyuncu Ferdi Atuner’e AKM’de veda!
Yeni Zelandalı Çavuştan Atatürk’e vefa: 'Halkının büyük lideri, sevgi dolu bir insan'
Anıtkabir'de '23 Nisan' coşkusu
'Casusluk' ve 'FETÖ'ye yardım' soruşturmalarında Rezan Epözdemir’e takipsizlik: 'Adalet tecelli etti'
Tapu işlemlerinde yeni dönem başlıyor: Tarih ve ayrıntılar belli oldu