Bakan Varank açıkladı: Türk uzay yolcusu yeni yılın ikinci yarısında gönderilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, seçilecek Türk uzay yolcusunun, 2023 yılının ikinci yarısında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesinin planlandığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Milli Uzay Programı kapsamında yürütülen çalışmalar ve Ay'a insanlı gidişin hangi tarihte yapılacağına ilişkin sorularını cevapladı. TÜBİTAK'ın bilim insanlarına yönelik destek programları çerçevesinde son 20 yılda uzay bilimleri alanında 169 kişiye 40,9 milyon TL destek sağladığını belirten Bakan Varank, uzay çalışmaları alanındaki 31 projeye de 30,2 milyon TL düzeyinde destek verildiğini aktardı. Bakan Varank, Türkiye Uzay Ajansı tarafından Milli Uzay Programı kapsamında geliştirilen projelere ilişkin proje fizibilite ve bütçelendirme faaliyetlerinin tamamlandığını, "Ay Araştırma Programı" ve "Türk Astronot ve Bilim Misyonu" projelerine devam edildiğini bildirdi.

Bakan Varank, "Seçilen Türk uzay yolcusunun gerekli eğitimlerini tamamladıktan sonra 2023 yılının ikinci yarısında bilimsel araştırma yapmak için Ay'a değil, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesi planlanmaktadır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: “Şeytan İncil'i” Mağarasına İnen Türkiyeli Yazarın Gördüğü “Bebek Pet’li İblisin” Sırrı
Dünya basını, Ekrem İmamoğlu'na 2 bin 300 yıl ceza istenen İBB iddianamesini nasıl gördü?
İmamoğlu’ndan ‘iddianame’ tepkisi: Onları kurtaracak yalan, iftira kalmadı
Ekrem İmamoğlu: “Hodri Meydan! Duruşmayı canlı yayınlayın, herkes yalanları görsün”
Sağlıkta yeni skandal... Hastalarda 'sahte tıbbi ürün' kullanıldı!