Bakan Tunç: "Tok ve Cihantimur'un iadeleri için girişimleri sürdüreceğiz"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ABD'de yakalanarak gözaltına alınan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında, "Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD'den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'ye iade talebi kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan, Boston'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bugün ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini belirtti.

Eylem Tok'un duruşmasının 27 Haziran'a, oğlu Timur Cihantimur'un duruşmasının ise 20 Haziran'a ertelendiğini hatırlatan Tunç, "Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD'den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Çatalca'da tarım arazileri parsel parsel inşaata açılmış! AKP'li başkan döneminde kaçak yapıya izin yağmış
CHP'den LGS için suç duyurusu!
Ahmet Güneştekin İBB soruşturmasında ifade verdi
10 milyon kişi tartıya çıktı: Sonuçlar vahim
Öcalan'ın 2016'da toplatılan "Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa" kitabı var