AYM Başkanı Arslan: AYM kararlarının uygulanması zorunluluktur

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, görevi bırakmadan önce yaptığı veda konuşmasında, "Beğenmeyip katılmayabiliriz ama AYM kararlarının uygulanması bir anayasal zorunluluktur" açıklamasını yaptı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, görevi bırakmadan önce yaptığı veda konuşmasında uygulanmayan AYM kararlarıyla ilgili konuştu. Arslan, konuşmasının ardından yemin eden yeni AYM üyesi Yılmaz Akçil'e cübbesini giydirdi.

Arslan şunları söyledi:

"Temyiz incelemesi değil, anayasaya uygunluk denetimi incelemesi yapmaktadır. AYM'nin kararından sonra görüş farklılıklarının bulunduğu gerekçesiyle AYM kararlarına uyulmamasının hiçbir yasal zemini ve temeli yoktur. Beğenmeyip katılmayabiliriz ama uygulanması bir anayasal zorunluluktur."

Akçil hakkında

Akçil'in başkanı olduğu Danıştay 10. Dairesi, müze olan Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili karara imza atmıştı. İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla feshedilmesi kararı da Akçil’in başkanlığını yaptığı Danıştay 10. Daire tarafından hukuka uygun bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Yuvamız İzmir çocukları “Geleceğin Atölyeleri” projesinde üniversiteli abla ve ağabeyleri ile buluşacak
AKP’li belediye ABB’ye olan borcunu ödemiyor
Spor yazarları Kocaelispor - Galatasaray maçını değerlendirdi: 'Galatasaray, Ajax maçında kalmış'
Emekli ve memur zammı yeniden hesaplandı: Enflasyon tahmini maaşları değiştirdi!
En hüzünlü kasımın tanığı öğretmen anlattı: ‘Bir daha görsem yüreğimi veririm’