Ayasofya'da yine vukuat: Tarihi su haznesi kırıldı, ayakkabılık oldu

Ayasofya Camii'nin tarihi su haznesinin kapağı kırılarak, içine ayakkabı koyuldu.

Müze statüsünden camiye dönüştürülen Büyük Ayasofya'da tahribat sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye, Ayasofya'nın tarihi "İmparatorluk Kapısı"nın bazı cemaat üyeleri tarafından "yendiğini" konuşmuştu.

Bu kez ise Ayasofya'nın tarihi su haznesinin kapağı kırıldı. Olayı sosyal medya hesabından duyuran arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğunu söyledi.

Olayın sosyal medyada duyulmasının üzerine tepkiler yükselirken, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ayasofya ibadete açıldığından bugüne kadar sürekli verilen zararla gündeme geldi. Konuyla ilgili herhangi bir önlem alınıp alınmadığı ise sürekli muallakta kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Çin enerji krizini fırsata çevirdi: Birleşirsek sorun kalmaz
Akın Gürlek: Meydanlarda ismimizin yuhalatılması hoş değil, sonuçta ailemiz var
İran savaşı Orta Doğu’da can kaybını artırıyor
Orta Doğu'da ipler kopma noktasında: Trump'tan sert mesaj
Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Türkiye'nin yeri dikkat çekti