Aya Yorgi Koyu imara açıldı: Tepki büyük

İzmir Çeşme'nin dünyaca ünlü koylarından biri olan Aya Yorgi Koyu imara açıldı. Emlak Konut ihaleye çıkacak.

İzmir Çeşme'nin dünyaca ünlü koylarından biri olan Aya Yorgi Koyu imara açıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, imar değişikliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesinin itirazları mahkeme tarafından kabul edildi ama bakanlık ikinci kez imar değişikliği yaptı.

İkinci değişiklik için ise Şehir Plancıları Odası ve çevre dernekleri mahkemeye başvurdu. Ancak süreç devam ederken Emlak Konut, 27 Şubat’ta yaklaşık 48 bin metrekarelik üç parselin satışı için ihaleye çıkılacağını duyurdu. Plana göre 394 villa tipi ve iki kat konut inşa edilebilecek olan parsellerin ihalesini alan şirket, gayrimenkullerin pazarlama ve satış işlemlerini yapacak ve Emlak Konut’a gelirden pay verecek.

Cumhuriyet'e konuşan Çeşme Çevre Derneği Başkanı Ahmet Güler, "Yeri satmıyorlar, satışın hakkını satıyorlar. Yani devlet kendi arsasını kendisi satmayıp, satış için birilerine vekalet verecek, bu yetkiyi alanlar da Aya Yorgi’deki milyonlarca dolar değerindeki 47 dönümlük araziyi yağmalayacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök yazdı | Şok: Milli gelirin yüzde kaçı “Tek Adam ve yandaşlarının” elinde
Öğretmenler Ayakta: 2 Günlük İş Bırakma Kararı Aldılar
Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı: 8’i öğrenci biri öğretmen 9 kişi hayatını kaybetti
Eşini darbeden sanığa 19 yıl hapis: Duruşma sonrası babası hayatını kaybetti
Göçmen faciası: 250 kişi kayboldu