Avukatlar Ankara'da Yargıtay'a karşı yürüşte: Anayasa ellerinde

Ankara Barosu'nun Van Atalay ve AYM kararları nedeniyle Yargıtay'ı protesto yürüyüşü başladı.

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için 'tahliye edilsin' kararı verip, uygulama için kararı İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme kararı uygulamayıp, evrakı Yargıtay'a iletti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise AYM'nin yetkisini aştığını ileri sürerek hak ihlali kararına uymadı ve Atalay'ı tahliye etmedi.

Ayrıca Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması için dosyayı TBMM'ye gönderdi. Daire, kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Tepkiler sürerken, Ankara Barosu protesto yürüyüşü kararı aldı.

Ankara Barosu’nun çağrısıyla Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması üzerine avukatların Ankara Adliye’sinden Yargıtay’a doğru yürüyüş başlattı.

Avukatlar ellerinde Anayasa kitapçığı taşırken alkışlarla Yargıtay kararını protesto ediyor.

Ankara Barosu, tüm avukatlara, "Türkiye Barolar Birliğinin çağrısıyla Türkiye'nin dört bir yanından “Hukukun Üstünlüğü Yürüyüşü” ne katılmak üzere gelen meslektaşlarımızla buluşmak için 9.30 da Ankara Adliyesi önünden yürümeye başlıyoruz" çağrısında bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Özel'den Erdoğan'a yangın uçağı tepkisi: Ağzını açmazsa iyi olur
İmralı’dan tahliye edilen Veysi Aktaş ile CHP’li belediyelere yapılan operasyonların dayanağı Aziz İhsan Aktaş kuzen çıktı
New York'taki finans merkezinde silahlı saldırı: 5 ölü
Altaylı'dan orman yangınları çıkışı: Uçaklar 150 litre su taşıyor, 6 bidon su ne işe yarar?
İddia: Trafik kurallarını ihlal etti, savcı çıkınca ceza yazılmadı