Avrupa Konseyi’nden 'İstanbul Sözleşmesi' çıkışı! 'Geriye doğru atılmış adım…'

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nden Türkiye'ye güçler ayrılığı, özgürlükler ve AİHM kararlarına uyum çağrısı yapıldı.

47 üyeli Avrupa Konseyi’ne bağlı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde yapılan “Türkiye’deki demokratik kurumların işleyişi” başlıklı acil oturumda, Türkiye makamlarına “demokratik standartlarla uyumsuz yasa ve uygulamalara son verme, güçler ayrılığının sağlanması için yasaların ve anayasal çerçevenin değiştirilmesi, ifade ve medya özgürlüğünün yeniden tesis edilmesi, terörle mücadele yasasının yorumlanmasının kısıtlanması ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarının uygulanması” çağrıları yapıldı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, parlamenterler ayrıca İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması kararını “ülke için geriye doğru atılmış bir adım” diye tanımlarken, kararın “herhangi bir parlamento tartışması olmadan ve yanıltıcı anlatımlarla alındığını” vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Organik bir müzisyen benim ilk yapay zeka şarkım için ne dedi?
Kanlı saldırıların ardından okullarda yeni dönem başlıyor!
Meteoroloji'den o bölge için 'toz taşınımı' uyarısı
Tayland’da okulda silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Taziye evindeki kavgada silah çekip husumetlilerini kovaladı