ATOR açıkladı: Ocak ayında Türkiye'ye en fazla hangi ülke turist gönderdi?

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ocak 2021 yılına ait turist verilerini paylaşan ATOR, Türkiye'yi en fazla Rusyalı turistlerin ziyaret ettiğini belirtti.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), 2021 başında Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülkeler sıralamasında Rusya'nın birinci olduğunu açıkladı.

ATOR'un açıklamasına göre ocakta Rusya'dan Türkiye'ye 89 bin 400'den fazla olan turist gitti. Bu rakam, 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 31,5 daha düşük.

Bu arada Rusya'nın Türkiye'deki toplam yabancı turist sayısındaki payı bir yıl önce yüzde 7 iken bu yıl yüzde 17 oldu.

Türkiye Otelciler Derneği'ne (TÜROB) göre, Türkiye'de bu yılın ilk ayında otellerin ortalama doluluk oranı, geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya azalarak yüzde 29'a geriledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

ODTÜ Bahar Şenliği'nde yaşanan olaylara ilişkin inceleme başlattı
Marmaris'te Çıkan Orman Yangını Kontrol Altında
Jeffrey Epstein’in İntihar Notunda Kan Donduran Sözler! İlk Kez Ortaya Çıktı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 680 Sözleşmeli Personel Alacak
Nisanda 189 işçi hayatını kaybetti