Beşiktaş Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yılında Beşiktaş’ta gün boyu anma programı düzenleyeceğini duyurdu. Program kapsamında, Anıtkabir ile eş zamanlı olarak hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nda özel bir anma töreni düzenlenecek.
Corona virüsü nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleşecek Beşiktaş’taki törenler, Beşiktaş Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen resmi törenle başlayacak. 10 Kasım Salı günü sabah 06.30´dan itibaren Dolmabahçe ağaçlı yolda Atatürk’ün kendi sesinden konuşmaları, akşam saatlerine kadar hoparlörden yayınlanacak. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise corona virüsü tedavisi nedeniyle törene katılamayacak.
ATATÜRK’ÜN HAYATA GÖZLERİNİ YUMDUĞU ODADAN CANLI YAYIN YAPILACAK
Dolmabahçe Sarayı önünde kurulan led ekranlarda Beşiktaş Belediyesi tarafından hazırlanan 10 Kasım’a özel video gösterileceği, saatlerin 09.05’i gösterdiğinde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikal ettiği Harem Bölümü’ndeki 71 No’lu odadan canlı yayın yapılacağı duyuruldu. Atatürk’ü anmaya gelen vatandaşlar hem Dolmabahçe’deki led ekrandan hem de Barbaros Meydanı´na kurulan led araçlardan yayınları ve özel videoları izleyebilecek.