Artvin'de Tabip Odası yöneticisi muayene sırasında bıçaklı saldırıya uğradı

Artvin'de, Rize-Artvin Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Uğur Çıkrıkçılı, kliniğinde görevi başında bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıdan yara almadan kurtulan Çıkrıkçılı, "Şans eseri bir fiziksel zarar olmadan kurtulabildim. Bu şartlarda bu ne ilk ne de son olacak" dedi.

Artvin Devlet Hastanesi psikiyatri kliğinde görevli Rize Artvin Tabip Odası Başkanı Yönetim Kurulu üyesi Uğur Çıkrıkçılı, muayene esnasında, kliniğe girmek isteyen başka bir hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. 58 yaşındaki hastaya, hastane görevlileri müdahale etti. Doktor Çıkrıkçılı, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Saldırgan, gözaltına alındı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.  

Saldırıya uğrayan Çıkrıkçılı, yaşadıklarını şöyle anlattı.

“Bugün poliklinik yaptığım sırada bir hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğradım. Şans eseri bir fiziksel zarar olmadan kurtulabildim. Bu şartlarda bu ne ilk ne de son olacak. Sağlıkta şiddet yasası çıkmadan, sağlıktaki bu şiddet ortamı azaltılmadan, belirli yaptırımlar uygulanmadan bunun önüne geçmek çok mümkün olmayacak.

Belki ben şu an yaşamıyor da olabilirdim. Bunun kaçıncı uyarı olduğunu artık saymak bile mümkün olmuyor. Biz önümüzdeki hafta Türkiye genelinde gerçekleştireceğimiz "genel g(ö)rev" ile bir kere daha dile getirmiş olacağız. Sağlıkta şiddet yasasının çıkması acilen gerekmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Murat Boz, Gülistan Doku için şarkı yazdı
Domenico Tedesco ile yollar ayrılmıştı: Fenerbahçe'de teknik direktörlük için iki aday
Irak'ta hükümeti o kuracak... Başbakan adayı Ali ez-Zeydi kimdir? Masasında 3 kritik dosya var
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası: Yalıya metreler kala durabildi!
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?