ARTANKARA 8. ÇAĞDAŞ SANAT FUARI AÇILDI

Bu yıl sekizincisi düzenlenen ‘ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’, ATO Congresium’da Başkentli sanatseverlerle sanatçıları bir araya getirdi. 13 Mart 2022 tarihine kadar açık olacak fuarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kurslarında uzman öğreticilerin hazırladığı eserler ile Ankara Kent Konseyi’nin sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptığı stant sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen ‘ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’, ATO Congresium’da Başkentli sanatseverlerle sanatçıları bir araya getirdi. 13 Mart 2022 tarihine kadar açık olacak fuarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kurslarında uzman öğreticilerin hazırladığı eserler ile Ankara Kent Konseyi’nin sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptığı stant sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Artankara 8. Çağdaş Sanat Fuarı”, ATO Congresium’da bu yıl da Başkentli sanatseverlerle sanatçıları buluşturdu.

Kültür ve Turizm Bakan YardımcısıÖzgün Özkan Yavuz, ATO Başkanı Gürsel Baran, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi BaşkanıŞevket Bülend Yahnici ile çok sayıda sanatseverin katıldığı fuar, Ankara Kent Filarmoni Orkestrası Oda Müziği Grubunun açılış konseriyle başladı.

‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ’ TEMALI BELMEK ESERLERİ SERGİLENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı BELMEK kurslarında uzman öğreticilerin hazırladığı el emeği göz nuru eserler fuarda görücüye çıktı.

29 uzman öğretici tarafından yaklaşık 2 aylık bir çalışmayla ‘İklim Değişikliği’ temasıyla hazırlanan 9 seramik, 4 mozaik ve 15 resimden oluşan toplam 28 özgün esere Başkentlilerin yoğun ilgi göstermesinden mutluluk duyduklarını belirten BELMEK Resim Öğretmeni Fulya Çakır, “Biz kurum olarak iklim ve doğa sorununu işledik. Kendimizi ifade etmek için güzel bir fırsat. Bizim için güzel bir sergi oluyor” dedi.

BELMEK Resim Öğretmeni Seher Demirci de düşüncelerini, “İklim ve doğa konusunu belirleyip katıldık. Dünyanın yaşadığı sıkıntıları dile getirmek istedik. Burada öğretmen arkadaşlarımız bireysel olarak çalışıp, duygu ve düşüncelerini aktarmak istedi” sözleriyle dile getirdi.

Fuarda BELMEK standı dışında G-10’da yabancı ve yerli genç ve çocuk ressamların ‘benimAnkaram’ resimleri ile renklenen Ankara Kent Konseyi’nin standını gezen sanatseverler de düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

-Murat Mantini: “Çok güzel bir sergi olmuş. Hoşuma gitti. Hem kadınları teşvik etmek hem de kadınların sanatsal yönünü teşhir açısından çok önemli buluyorum.”

-Vahide Gürsel:“Çok güzel, çok beğendim. Değişik teknik ve değişik disiplinle yapılmışçalışmalar var. Güzel sanatları seviyorum.”

-Fatma Akkuş: “Çok güzel bir sergi olmuş.”

-Özlem Akalın: “Çok beğendim. Arkadaşımın çalışması da yer alıyor sergide. Genel olarak çok güzel bir sergi olmuş.”

Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar, 13 Mart 2022 Pazar gününe kadar açık kalacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Çok İlginç Bir Arkeoloji Dedektifliği Ve CSI Olayı
İmamoğlu’ndan ‘İnan Güney’ Desteği: İş Başında Olmamızdan Korkuyorlar
Meteoroloji açıkladı: Bugün ve yarın hava nasıl olacak?
Gözaltına alınmıştı: MKE eski Başkanı İsmet Sayhan adliyeye sevk edildi
Tutuklu Ayşe Barım'dan mektup: 'Cezaevinde hayatımı kaybedersem sorumluluğu kimde?'