Antalya ve Muğla'da 6 hektar orman yandı

Muğla'nın Marmaris ve Antalya'nın Aksu ilçelerinde sabah saatlerinde orman yangını çıktı. Yangınlar havadan ve karadan müdahale ile büyümeden kontrol altına alındı. Her iki yangında 6 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Marmaris-Datça karayoluna yakın bulunan İnbükü Koyu'nda saat 04.37 de yangın çıktı. Enerji nakil hattından çıktığı belirlenen yangına ilk etapta yer ekipleriyle müdahale edildi. Karadan yapılan müdahaleyle alevlerin önü kesildi.

ANKA'nın aktardığına göre, sabahın ilk ışıklarıyla hava araçlarının da müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Yangında 1 hektar alan zarar gördü.

Antalya Aksu'da yangın

Antalya Aksu Alaylı Mahallesi'nde de sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, yangına 5 helikopter ve 2 uçak ile havadan, 5 arazöz, 4 su ikmal aracı, 1 ilk müdahale aracı, 1 dozer ile de karadan müdahale edildi. Yangın bir süre sonra kontrol altına alındı. 5 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Bu yıl 10 Kasım'da okullar tatil! CHP ayağa kalktı: Yazıklar olsun
Ertuğrul Özkök Yazdı | Günün Olayı: Benim Gibi İzmirliyi, Yoldan Çıkaran Karadenizli Kız
Çatalca'da tarım arazileri parsel parsel inşaata açılmış! AKP'li başkan döneminde kaçak yapıya izin yağmış
CHP'den LGS için suç duyurusu!
Ahmet Güneştekin İBB soruşturmasında ifade verdi