Ankara'ya yürüyen Polonez işçilerine Gebze'de polis müdahalesi

Polonez işçilerinin yürüyüşüne engel olmak isteyen polis, Gebze'de biber gazıyla müdahale etti.

Tek Gıda-İş sendikasına üye oldukları için işten atılınca 151 gün önce Çatalca'da direnişe başlayan işçiler önceki hafta "Anayasal Hak Yürüyüşü" başlatmış, ancak yürüyüşleri adliye önünde kesilmişti.

Engellenmeleri üzerine Çatalca Adliyesi önünde bir hafta kefenli nöbet tutan işçiler dün sabah Gülsuyu'ndan Kartal Adliyesi'ne yürümüştü. Geceyi adliye önünde battaniye altında geçiren işçiler bu sabah yeniden yürüyüşe başladı. Maltepe sahilinden gelen bir başka grup işçiyle buluşan işçiler akşam saatlerinde Gebze Adliyesi önüne ulaştı.

Polonez işçilerine Gebze Sendikalar Birliği de destek verdi. Adliye önünde "Birleşe birleşe kazanacağız" "Atılan işçiler geri alınsın" şeklinde slogan atan işçiler Kent Meydanı'na doğru yürüyüşe devam etmek istedi. Önleri kesilen işçilerle polis arasında arbede yaşandı. Bu sırada polis biber gazı kullandı, yere düşen işçiler oldu. Müdahalelere ve engellemelere rağmen yürüyüşten vazgeçmeyen işçiler Gebze Kent Meydanı'na ulaştı.

İşçilerin burada geceyi geçirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Bütün Dünyada Demokrat İnsanları Sevindiren Müslüman Başkan, Orhan Pamuk’un Komşusu
İmamoğlu: Bir avuç zalim kaybedecek, 86 milyon kazanacak
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi
Ordu’da taş ocağında göçük: 2 kişi enkaz altında
İmamoğlu'nun babası ve oğlu ifade verdi: 'Bu paraların kaynağı aile birikimleridir'