Anadolu Efes’ten kayyım açıklaması

Anadolu Efes, Rusya’nın kayyım atama kararına karşı gerekli adımları atacaklarını açıkladı.

AB InBev Efes, Rusya'da 11 bira fabrikası ve 3 malt üretim tesisiyle ülkenin en büyük 3 bira üreticisinden biri olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, 2018 yılında Türk Anadolu Efes ile Belçikalı AB InBev’in ortak girişimi olarak kuruldu. Ancak dün gelen kayyım kararı, uzun süredir yabancı sermaye kontrolünde olan Rus bira sektörünün bu son büyük aktörünü de yerel denetime almış oldu.

Anadolu Efes: Gerekli tüm adımlar atılacak

Anadolu Efes, konuya ilişkin açıklama yaptı. Şirket'ten KAP'a yapılan bilgilendirmede, "Bugün, Rusya tarafından, AB InBev ile ortak girişimimizin (JV) Rusya'daki kısmını geçici yönetime devreden bir kararname yayımlanmıştır" denildi.

Açıklamada, bu durumun ortakları ile birlikte kapsamlı bir şekilde değerlendirileceği ve gerekli tüm adımların atılacağı kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Türk Willy Wonka’sı Galataport’ta kime ne satıyor, İstinye Park’ta kime ne satıyor?
AKP döneminde İBB'de Cumhurbaşkanlığı aile fertlerine araç tahsis edilmiş
İmamoğlu'ndan imza kampanyasına çağrı: Parti değil ülkemizin yarınları için
Bakanlık açıkladı: Beşiktaş'ın çocuk sweatshirtleri yasaklandı
CHP'li eski Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt gözaltına alındı